eps Pompa Tamiri ve Montajı

eps Pompa Tamiri ve Montajı
eps Pompa Tamiri ve Montajı

eps Pompa Tamiri ve Montajı Sökülme Yöntemi Hidrolik pompayı söker yada toplarken, tüm işleri temiz bir yerde yapınız ve parçalara ihtiyaç duyulan özeni gösteriniz. Rotor, kanatlar ve bilezikler kırılgan işlenmiş yüzeyler vardır ve bunlar çizilmemeli ve çapaklandırılmamalıdır. Tüm parçaları alev almayan temizleme sıvısı içinde temizleyiniz. Hidrolik yağ pompasını sökerken, eps Pompanın içine pislik yada yabancı madde girmemesine dikkat ediniz. Parçaları eps pompadan çıkardığınız sıraya gore yayınız.

eps Pompa Tamiri ve Montajı için Gereken İşlemler

eps  Pompa kapağında bulunan 4 tane cıvatayı sökerek kapağı çıkartınız. Pompa elemanını tutunuz ve bir plastik çekiçle, gövdeyi ve mili elemandan çıkarmak suretiyle, milin ucunu tıklayınız. Lastik halkayı muayene ediniz. Gerekirse, halkayı değiştiriniz. Aşınma plakasının (11), tazyik plakasının (17), bileziğin (15) ve rotorun (7) yüzeylerin çizilme ve aşınma bakımından muayene ediniz. Kanatların (14) kenarlarını aşınma bakımından muayene ediniz.

 eps Pompa Montajı
eps Pompa Montajı

Kanatlar ile rotorlardaki yarıklar içinde fazla boşluk olmamalıdır. Rotorun her yarığını kanadın tutukluk yapma bakımından yada aşınma bakımından muayene ediniz. Kanatlar ve rotor yarıkları kuru olduklarında, kanatlar rotor yarıklarına kendi ağırlıklarının tesiri ile düşebilmelidir.

(Kanatların kenarları aşınmış ise bu tarz şeyleri rotor yarıklarında serbestçe hareket edebilmeleri için ince bir taş ile tesviye edilebilir. Gerekirse, kanatları değiştiriniz.)